Pieczony Dorsz przepisy


Pieczony Dorsz przepisy

Składniki:

-40 dag filetów z dorsza
-1 kostka bulionu warzywnego
-1 cukinia
-1 papryka
-1 cebula
-4 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka ziół prowansalskich
-sól, pieprz

Pieczony Dorsz przepisy - Przygotowanie:

Filety moczyć w zimnej wodzie przez godzinę, dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kostki bulionu warzywnego. Ułożyć w posmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu, przekładając plastrami cukinii, pokrojonej na cząstki cebuli i w paski papryki. Całość podlać bulionem z gotowania ryby, posypać drobno pokrojonym czosnkiem i ziołami prowansalskimi, polać oliwą i wstawić do rozgrzanego piekarnika na pół godziny.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Pieczony Dorsz przepisy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł