Pieczony karp w śmietanie
użytkownik 67913
2011-12-24
Składniki:
1 kg karpia
40 g tłuszczu
1/8 l śmietany
80 g chrzanu
sól
cukier
3 łyżeczki octu3%
Pieczony karp w śmietanie
Sposób wykonania:
Karpia oczyścić po czym skropić octem i oprószyć solą.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut.
W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem.
Gdy karp jest już prawie miękki polać go śmietaną wymieszaną z chrzanem oraz cukrem i zapiekać jeszcze kilka minut.
1 kg karpia
40 g tłuszczu
1/8 l śmietany
80 g chrzanu
sól
cukier
3 łyżeczki octu3%
Pieczony karp w śmietanie
Sposób wykonania:
Karpia oczyścić po czym skropić octem i oprószyć solą.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut.
W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem.
Gdy karp jest już prawie miękki polać go śmietaną wymieszaną z chrzanem oraz cukrem i zapiekać jeszcze kilka minut.