Zaloguj się do konta

Pieczony karp w śmietanie

Składniki:
 1 kg karpia
 40 g tłuszczu
 1/8 l śmietany
 80 g chrzanu
 sól
 cukier
 3 łyżeczki octu3%
Pieczony karp w śmietanie
Sposób wykonania:
Karpia oczyścić po czym skropić octem i oprószyć solą.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut.
W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem.
Gdy karp jest już prawie miękki polać go śmietaną wymieszaną z chrzanem oraz cukrem i zapiekać jeszcze kilka minut.


Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…