Pieczony Pstrąg faszerowany serem feta...


Pieczony Pstrąg faszerowany serem feta...




składniki:

pstrągi po 25 dag każdy - 4 sztuki
oliwa - 0,5 szklanki
posiekana cebula - 0,5 szklanki
pokruszony ser feta - 1 szklanka
bułka tarta - 1 szklanka
posiekana natka pietruszki - 3 łyżki
koperek - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
cytryna pokrojona w plasterki - 1 sztuka
marchewki pokrojone w plasterki - 2 sztuki
kilka pikli - 1 sztuka


Prosty sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do 150 stopni.
Podsmażyć cebulę w 1 szklanki oliwy z oliwek.
Wymieszać z serem, bułką tartą, natką, koperkiem, solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem nadziać ryby i spiąć wykałaczkami.
Posmarować pozostałą oliwą.
Piec przez pół godziny.
Ryby podawać przybrane plasterkami cytryny, marchewki i piklami.




Smacznego!!!


 


3.4
Oceń
(10 głosów)

 

Pieczony Pstrąg faszerowany serem feta... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł