Pieczony Mintaj...


Pieczony Mintaj...


2 mintaje
4 łyżki masła
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz ziołowy
15 dag sera żółtego
1 łyżka pokrojonego koperku


Ryby oczyścić i opłukać w wodzie.
Natrzeć solą, pieprzem ziołowym, startym czosnkiem, skropić sokiem z cytryny.
Wstawić do lodówki na około 30 minut.
Do każdej tuszki mintaja, włożyć po 2 łyżki masła.


Ryby ułożyć na wysmarowanej olejem blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st.
Piec około 20 minut.
Pod koniec pieczenia, rybę posypać startym żółtym serem i koperkiem.



Smacznego!!!

 


2.7
Oceń
(7 głosów)

 

Pieczony Mintaj... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł