Piernik z jabłkiem


Piernik z jabłkiem

Składniki(1 sztuka):
kostka margaryny;
2 szklanki maki;
szklanka cukru;
2 łyżki płynnego miodu;
po płaskiej łyżce sody i proszku do pieczenia;
4 rozgotowane jabłka (bez skórek i gniazd nasiennych);
4 jaja;
przyprawa do pierników lub po pół łyżeczki cynamonu i utłuczonych goździków;

Sposób przygotowania:
1).Margarynę rozpuścić, ostudzić i mieszając, kolejno dodawać wszystkie składniki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy, wysypanej tarta bułką.
2).Wstawić do średnio gorącego piekarnika i upiec. Gotowy piekarnik można oblać dowolna polewa i udekorować bakaliami.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Piernik z jabłkiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł