Piernik migda這wy


Sk豉dniki:
400g m彗i
250g br您owego cukru
200g mielonych migda堯w
170g cukru pudru
6 jajek
3 bia趾a
4 造磬i miodu
4 造磬i oleju
2 造磬i kakao
1 造磬a tartej bu趾i
2 造瞠czki cynamonu
1 造瞠czka startych go寮zik闚
1 starte ziele angielski
1/2 造瞠czki ga趾i muszkato這wej
t逝szcz do tortownicy
cukrowe pere趾i do dekoracji
szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Cukier utrzyj z jajkami. Potem dodaj olej, mi鏚, m彗, zmielone migda造, kakao i wszystkie przyprawy. Piekarnik nagrzej do 170*C. Tortownic o 鈔ednicy 23 cm wy堯 papierem do pieczenia. Nat逝嗆 j, opr鏀z tart bu趾 i prze堯 do niej ciasto. Piecz 1 godzink. Bia趾a i cukier puder po陰cz w metalowej misce. Ustaw j nad garnkiem z gotuj帷 si wod. Za pomoc miksera ubijaj pian ok 10minu, a b璠zie w miar sztywna. Bezow mas na堯 na wystudzone ciasto. Od razu po陰cz je cukrowymi pere趾ami. Smacznego

 


1
Oce
(4 g這s闚)

 

Piernik migda這wy - opinie i komentarze

skomentuj ten artyku