Pierogi smażone z soczewicą i ziemniakami


Składniki:
Ciasto:
2 szkl. mąki pszennej
1 szkl. wody
2 dag drożdży
szczypta szafranu
Nadzienie:
1 puszka soczewicy
1 jajko na twardo
2 obrane cebule
4-cm obrany kawałek imbiru
olej
2 ugotowane ziemniaki
1 jajko
Oraz:
sól
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Cebule i imbir posiekaj, zeszklij na oleju. Zmiel z soczewicą, ziemniakami i jajkiem na twardo. Połącz z surowym jajkiem, przypraw.
Składniki ciasta zagnieć. Rozwałkuj, wytnij krążki. Nałóż na nie farsz i zlep. Pierogi ugotuj w posolonym wrzątku. Zrumień na maśle.
Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pierogi smażone z soczewicą i ziemniakami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł