Pierogi z farszem z ryżu


Pierogi z farszem z ryżu

Składniki(6-8 porcji):
CZĘŚĆ I (Główne)
2 i 1/2 szklanki z lekkim 'czubem' mąki pszennej;
jajko;
1/2 szklanki letniej wody;
2 łyżki oliwy;
szczypta soli;
mąka do posypania stolnicy;
CZĘŚĆ II (Farsz)
czubata szklanka ugotowanego na sypko ryżu (może być z poprzedniego dnia);
1/2 szklanki utartego, pikantnego żółtego sera;
2 cebule;
2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli;
jajko;
2 łyżki pikantnego keczupu;
kopiasta łyżka posiekanego koperku;
sól;
pieprz;

Sposób przygotowania:
CZĘŚĆ I i II(Główne i Farsz)
1).Przygotowujemy pierogi, korzystając z przepisu 'Ciasto na pierogi'(jeden z poprzednich wpisów).
2).Bardzo drobną posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, powinna się tylko lekko zrumienić. Cebulą z tłuszczem, na którym się rumieniła, zalewamy ryż, dodajemy keczup, jajko, utarty ser, składniki dokładnie mieszamy, dodajemy zieleninę, przyprawy - wyrobiony farsz (musi być jednolity i puszysty !!!).
3).Nadziane tym farszem pierogi podajemy z zrumienionym czystym masłem lub gorącym, pikantnym sosem pomidorowym.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.7
Oceń
(9 głosów)

 

Pierogi z farszem z ryżu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł