Pierogi z farszem z pieczarek


Pierogi z farszem z pieczarek

Składniki(6-10 porcji):
50 dag pieczarek;
2 cebule;
2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli;
sól;
pieprz;
łyżka tartej bułki;

Sposób przygotowania:
1).Przygotowujemy pierogi, korzystając z przepisu "Ciasto na pierogi" - jeden z poprzednich wpisów.
2).Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w cienkie paseczki pieczarki i często mieszając zasmażamy na średnim ogniu, aż z grzybów wyparuje sok.
3).Farsz delikatnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy będzie zbyt lekki dodajemy tartą bułkę.
4).Pierogi z tym farszem podajemy polane zrumienionym masłem. Doskonałym dodatkiem będzie surówka w kwaszonej kapusty.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Pierogi z farszem z pieczarek - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł