Pierogi z kapustą - mój przepis


Ciasto:
400 g maki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g masła
1 jajko
1 żółtko
4 jajka
1/3 szklanki śmietany
sól
Farsz:
500 g kiszonej kapusty
150g suszonych grzybów
2 łyżki oleju
1 cebula
2 jajka
sól i piprz
Składniki na ciasto zgnieść, rozwałkować i wyciąć szklanką kółka

Grzyby ugotować(wywaru nie wylewać). Cebulę zeszklic na oleju. Grzybu z kapustą posiekać, dodać do cebuli, podlać wywarem i gotować, ąż płyb odparuje.Dodać 1 jajko, sól i piprz. farszem wypełnić ciasto. Pierogi ułożyć na blaszce posmarować rozkłóconym jajkiem i piec, aż sie zarumienią w temp 180C

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Pierogi z kapustą - mój przepis - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł