Pierogi z rybą


Produkty:
-400 g filetów z ryby
-2 cebule
-1 jajo
-natka pietruszki
-włoszczyzna
-50 g boczku wędzonego
-tłuszcz
-bułka tarta

Przygotowanie:
Filety gotujemy w garnku razem z włoszczyzną. Cebulę drobno kroimy i smażymy na boczku. Przygotowujemy farsz: mielemy filety z ryby i usmażoną cebulę, dodajemy żółtko, sól, posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białka i ostrożnie mieszamy wszystkie składniki. Osobno przygotowujemy ciasto, które wałkujemy, wykrawamy z niego krążki lub kwadraty, nakładamy farsz, zlepiamy i gotujemy pierogi we wrzącej, osolonej wodzie.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Pierogi z rybą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł