Pierogi z wędzoną rybą


CIASTO
-500g mąki
-1 jajko
-3/4 szklanki wody
-2 łyżki oliwy
FARSZ
-150g świeżego łososia
-150g wędzonej makreli
-1 pęczek koperku
-sól, pieprz
-białko do sklejania pierogów
Z mąki, jajka, oliwy i wody zagnieść ciasto na pierogi. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Oddzielić mięso od ości i skóry, dokładnie zmielić, dodać posiekany koperek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Napełniać farszem pierogi, zlepiać przy pomocy roztrzepanego białka. Gotowe pierogi gotować we wrzącej, osolonej wodzie około 5-8 minut od wypłynięcia. Polać przysmażoną na rumiano na maśle cebulką.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Pierogi z wędzoną rybą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł