Zaloguj się do konta

pierożki z orzechami

-garść orzechów piniowych
-garść łuskanych orzechów włoskich
-1 łyżka masła lub oliwy z oliwek
-2 główki czerwonej cykorii
-1 ząbek czosnku
-1 łyżka drobno pokrojonej bazylii
-sól, pieprz
Na patelni zrumienić pokruszone orzechy piniowe i włoskie, dodać masło, pokrojoną w paski czerwoną cykorię z mocno wyciętym głąbem, chwilę dusić, doprawiając czosnkiem, solą, pieprzem i bazylią. Wymieszać z odcedzonymi, ugotowanymi pierożkami i podawać. Wspaniale smakują również przygotowany w ten sposób makaron.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…