pierożki z łososiem
piotr figurski (szefus)
2011-12-18
składniki:
-1 cukinia
-3 łyżki masła
-4 plastry wędzonego łososia
-1 łyżka czerwonego kawioru
-sól, pieprz
sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać masło (lub oliwę) i usmażyć na złoty kolor dokładnie umytą, osuszoną ręczniczkiem papierowym, pokrojoną w półtalarki cukinię. Dodać pokrojonego w paski łososia, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z osobno ugotowanymi pierożkami i przed podaniem udekorować czerwonym kawiorem.
-1 cukinia
-3 łyżki masła
-4 plastry wędzonego łososia
-1 łyżka czerwonego kawioru
-sól, pieprz
sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać masło (lub oliwę) i usmażyć na złoty kolor dokładnie umytą, osuszoną ręczniczkiem papierowym, pokrojoną w półtalarki cukinię. Dodać pokrojonego w paski łososia, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z osobno ugotowanymi pierożkami i przed podaniem udekorować czerwonym kawiorem.