Pier¶ z indyka


Składniki:
pier¶ z indyka ok 1kg
2 str±ki czerwonej papryki
1 str±k zielonej papryki
1 duża cebula
3 z±bki czosnku
przyprawy do pieczonego indyka
2 łyżki octu winnego
5 łyżek oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki czerwonej ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli ziołowej
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i naci±ć tak, aby powstała kieszeń na nadzienie. Natrzeć dokładnie przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę sparzyć, usun±ć gniazda nasienne, a następnie pokroić w drobn± kostkę. Cebulę obrać i posiekać, a czosnek zmiażdżyć. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć paprykę, cebulę i czosnek. Zeszklić, a następnie wlać ocet winny i doprawić sol± ziołow± i ostr± papryk±. Dusić ok. 15 minut na wolnym ogniu. Wyj±ć mięso z lodówki. Napełnić nadzieniem i zszyć. Piec w piekarniku w temperaturze 200*C ok 80-90 minut, cały czas pod przykryciem. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pier¶ z indyka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł