Zaloguj się do konta

Pierś z indyka

Składniki:
pierś z indyka ok 1kg
2 strąki czerwonej papryki
1 strąk zielonej papryki
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
przyprawy do pieczonego indyka
2 łyżki octu winnego
5 łyżek oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki czerwonej ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli ziołowej
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i naciąć tak, aby powstała kieszeń na nadzienie. Natrzeć dokładnie przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę sparzyć, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i posiekać, a czosnek zmiażdżyć. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć paprykę, cebulę i czosnek. Zeszklić, a następnie wlać ocet winny i doprawić solą ziołową i ostrą papryką. Dusić ok. 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć mięso z lodówki. Napełnić nadzieniem i zszyć. Piec w piekarniku w temperaturze 200*C ok 80-90 minut, cały czas pod przykryciem. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…