Zaloguj się do konta

Piersi z kurczaka z pomarańczami

Składniki:
3 łyżki oleju
po 1 łyżce mielonej słodkiej papryki, kurkumy i oregano
4 filety z piersi kurczaka
cebula
2 cukinie
4 ząbki czosnku, chili, tymianek
2 pomarańcze
1 szkl. bulionu
sól
pieprz
Przygotowanie:
2 łyżki oleju wymieszaj z papryką, kurkumą oraz oregano. Filety z piersi umyj, osusz, posmaruj marynatą. Cebulę poszatkuj. Cukinie pokrój w plasterki. Czosnek zmiażdż. Posiekaj chili i garść tymianku. Warzywa wymieszaj z ziołami, dopraw solą oraz pieprzem.
Obierz pomarańcze, usuń białe skórki. Pokrój owoce w plasterki. Na patelni rozgrzej resztę oleju, obsmaż mięso. Przełóż do brytfanny. Obłóż mieszanka warzywną z pomarańczami. Zalej bulionem. Piecz 30min w 200*C. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…