Pikantny gulasz z dynią


Składniki:
70 dag wołowiny gulaszowej
20 dag miąższu dyni
10 dag pieczarek
2 łyżki musztardy
1 cebulka
1/2 szklanki śmietany
4 łyżki oleju
1 łyżka mąki
sól
2 jagody jałowca
pieprz
Przygotowanie:
Pocięte na kostki mięso wymieszaj z musztardą, utłoczonym jałowcem i dużą szczyptą mielonego pieprzu. Włóż do lodówki i marynuj ok. 8 godzin. Cebulę obierz, potnij na cząsteczki. Dymię pokrój w grubą kostkę, a pieczarki na kawałeczki. Zamarynowaną wołowinę zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę. Oprósz mąką. Zasmaż. Następnie podlej gorącą wodą i duś przez 90 minut. Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki oraz dynię. Gulasz przypraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wymieszaj ze śmietaną. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pikantny gulasz z dynią - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł