Piramidki warzywno-mięsne


Produkty:
-20 dag pieczonego mięsa
-1 l bulionu
-20 dag mieszanych pikli
-3 łyżki żelatyny

Przygotowanie:
Pikle osączyć z zalewy, ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić. Zagotować bulion, dodać namoczoną żelatynę, razem pogotować. Przecedzić przez ściereczkę. Do filiżanek wlać po łyżce galarety, pozostawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć pokrojone w paseczki mięso i pikle, zalać tężejącą galaretą w takiej ilości, aby przykryte było mięso. Foremki wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Piramidki warzywno-mięsne - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł