Piramidki warzywno-mięsne
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-20
Produkty:
-20 dag pieczonego mięsa
-1 l bulionu
-20 dag mieszanych pikli
-3 łyżki żelatyny
Przygotowanie:
Pikle osączyć z zalewy, ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić. Zagotować bulion, dodać namoczoną żelatynę, razem pogotować. Przecedzić przez ściereczkę. Do filiżanek wlać po łyżce galarety, pozostawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć pokrojone w paseczki mięso i pikle, zalać tężejącą galaretą w takiej ilości, aby przykryte było mięso. Foremki wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia.
-20 dag pieczonego mięsa
-1 l bulionu
-20 dag mieszanych pikli
-3 łyżki żelatyny
Przygotowanie:
Pikle osączyć z zalewy, ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić. Zagotować bulion, dodać namoczoną żelatynę, razem pogotować. Przecedzić przez ściereczkę. Do filiżanek wlać po łyżce galarety, pozostawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć pokrojone w paseczki mięso i pikle, zalać tężejącą galaretą w takiej ilości, aby przykryte było mięso. Foremki wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia.