Placek szwedzki


Placek szwedzki

Składniki(1 sztuka):
3 szklanki mąki;
4 jaja;
półtorej szklanki cukru;
3/4 kostki masła lub margaryny;
kubeczek twarożku homogenizowanego;;
pół szklanki kwaśnej śmietany;
pół łyżeczki esencji waniliowej;
2 łyżki proszku do pieczenia;
15 dag bakalii;

Sposób przygotowania:
Utrzeć masło z cukrem, dodać twarożek, żółtka, śmietanę, ubite na pianę białka, oraz mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
2).Pod koniec ucierania dodać esencję waniliową, bakalie i wymieszać. Piec w niezbyt gorącym piekarniku 40-50 minut.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życzę smacznego !!!

 


2
Oceń
(11 głosów)

 

Placek szwedzki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł