Zaloguj się do konta

Placek z białek z makiem

Produkty:
-szklanka białek
-szklanka cukru
-niepełna szklanka mąki
-szklanka maku
-kostka margaryny
-łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Z białek ubić pianę, wsypać cukier i jeszcze dalej ubijać tak, by piana była bardzo sztywna i lśniąca. Wsypywać do niej stopniowo przesiany mak i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo ostrożnie mieszając. Dodać tłuszcz, Uprzednio stopiony i przestudzony. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec ok. 40 minut.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…