Placek z białek z makiem
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-21
Produkty:
-szklanka białek
-szklanka cukru
-niepełna szklanka mąki
-szklanka maku
-kostka margaryny
-łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Z białek ubić pianę, wsypać cukier i jeszcze dalej ubijać tak, by piana była bardzo sztywna i lśniąca. Wsypywać do niej stopniowo przesiany mak i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo ostrożnie mieszając. Dodać tłuszcz, Uprzednio stopiony i przestudzony. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec ok. 40 minut.
-szklanka białek
-szklanka cukru
-niepełna szklanka mąki
-szklanka maku
-kostka margaryny
-łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Z białek ubić pianę, wsypać cukier i jeszcze dalej ubijać tak, by piana była bardzo sztywna i lśniąca. Wsypywać do niej stopniowo przesiany mak i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo ostrożnie mieszając. Dodać tłuszcz, Uprzednio stopiony i przestudzony. Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec ok. 40 minut.