Placki po węgiersku


Składniki:
8 dużych gotowych placków ziemniaczanych
80 dag mielonej wołowiny
czerwona papryka
1 cebula
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
liść laurowy
ziele angielskie
śmietana 18 proc
sól
pieprz
1/2 łyżeczki mielonej papryki
Przygotowanie:
Wołowinę obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj 2 szklanki wody, posiekaną cebulę, listek laurowy i ziele angielskie. Duś ok. 30min.
Dodaj do mięsa drobno posiekana paprykę. Duś 10min. Wlej 1/2 szklanki śmietany rozmieszanej z mąką. Przypraw sola, pieprzem, papryką, zagotuj. Każde 2 złożone razem placki przełoż sosem. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Placki po węgiersku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł