Płoć z rusztu


Składniki:

6 sprawionych płotek
przyprawy: sól, pieprz

marynata:

250 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka drobno posiekanego tymianku lub kolendry
1 łyżeczka drobno posiekanego rozmarynu
3 łyżki soku z cytryny
3 ząbki drobno posiekanego czosnku

Sposób przyrządzania:

Przygotuj marynatę: wymieszaj posiekane zioła z czosnkiem, sokiem z cytryny oraz oliwą.

W tak przygotowanej zalewie marynuj sprawione ryby przez 30 min. Następnie wyjmij zamarynowane ryby i przypraw je solą oraz pieprzem.

Piecz rybę w piekarniku (opcja grill) lub na klasycznym ruszcie przez ok. 5 – 8 min z każdej strony w zależności od rozmiarów ryby.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Płoć z rusztu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł