Płocie na parze - ocena, wrażenia


Cześć! Chciałbym udokumentować moje kulinarne wrażenia z poławianych przeze mnie ryb. Jak zaczynałem wędkować byłem ciekaw jak smakują rożne polskie ryby ale nie mogłem znależć dużo informacji na ten temat.

Gotuję wszystkie ryby na parze (w parowarze), BEZ żadnych dodatków, przypraw, ziół, etc. żeby jak najlepiej móc opisać daną rybę. Swoją drogą, na parze jest o tyle ciekawie, że można się na prawdę delektować smakiem ryby i nie trzeba żadnych dodatków - sól wręcz zabija smak - a do tego jest to dużo zdrowsze od smażenia czy nawet pieczenia w jakimś sosie ;) Polecam!

Więc przejdźmy do rzeczy. Płoć jest bardzo łatwa w skrobaniu i patroszeniu. Jest bardzo smaczną rybą. Mięso ma nie zbyt twarde, ani suche. Jest trochę delikatne, ale doskonale nadaje się do przyrządzania na parze. Ma niestety dużo malutkich ości i jedząc płoć potrzeba trochę cierpliwości.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Płocie na parze - ocena, wrażenia - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł