Zaloguj się do konta

Płocie w koprze

2 średniej wielkości płocie
2 garście pokrojonego w paseczki kopru włoskiego
2-3 listki szałwii
kilka gałązek koperku
pieprz
sól
oliwa
2-3 pomidory
Dokładnie oczyść obie ryby, wypatrosz je i umyj pod bieżącą, zimną wodą. Natrzyj od środka i na zewnątrz solą i pieprzem, napełnij koprem i posiekaną szałwią. Skrop (dość obficie) oliwą, ułóż na blasze, piecz około 30 minut w temp. 180°C. W trakcie pieczenia skrapiaj ryby oliwą, aby nie wyschły. Przed podaniem udekoruj płocie gałązkami koperku oraz pokrojonymi pomidorami.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…