P這cie w sosie pomidorowym


Sk豉dniki:

- du瞠 p這cie
- 0,5 l mleka
- 獞iartka cytryny
- 造瞠czka bia貫go s這dkiego wina
- jajko
- bu趾a tarta
- mielony pieprz, s鏊
- mas這
- m這de listki dzikiego szczawiu
- m彗a
- sos pomidorowy

Wykonanie:

P這cie czy軼imy, ucinamy im 豚y i ogony, nie p逝czemy, ale osuszamy 軼iereczk. Do mleka wyciskamy cytryn, dodajemy szczypt mielonego pieprzu, wino - i dokladnie mieszamy. W tak przygotowanym mleku moczymy p這cie przez 1.5 godziny, osuszamy 軼iereczk, solimy, obtaczamy w m帷e, zamaczamy w rozbeltanym jajku, panierujemy w tartej bu貫czce i sma篡my na ma郵e z dodatkiem posiekanych, m這dych listk闚 dzikiego szczawiu. Po usma瞠niu zalewamy ryby sosem pomidorowym i szczelnie przykryt patelni odstawiamy z ognia na 5-7 min. Podajemy z ziemniakami z wody lub chlebem nasyconym oliw i przez chwil przypiekanym na patyku nad ogniem.

毒鏚這: zeszycik mojej mamy :D

 


5
Oce
(2 g這s闚)

 

P這cie w sosie pomidorowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artyku