Polędwica a la wellington


Składniki;
1,5 polędwicy wołowej
opak. gotowego mrożonego ciasta francuskiego
20 dag pasztetu z gęsich wątróbek
25 dag pieczarek
1 mała cebula
2 łyżki masła
5 łyżek oleju
1 jajko
1 łyżką mąki
sól
czarny pieprz
Przygotowanie:
Mięso zwiąż sznurkiem, posyp solą i pieprzem, obsmaż na maśle z dodatkiem oleju. Wystudź, usuń sznurek.
Na tym samym tłuszczu usmaż posiekane pieczarki z cebulą. Przypraw.
Płaty ciasta francuskiego ułóż na zakładkę. Zostawiając 2-cm brzegi, rozsmaruj pasztet. Na nim rozłóż pieczarki. Połóż mięso, owiń ciastem, brzegi załóż pod spód. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 50min. w 200*C.
Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Polędwica a la wellington - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł