Zaloguj się do konta

Polędwica w cieście

Produkty:
-polędwica wołowa
-op. ciasta francuskiego
-20 dag pieczarek
-2 cebule
-łyżka masła, jajko
-sól, pieprz
-olej do smażenia

Przygotowanie:
Pieczarki oraz cebule obrać i posiekać, podsmażyć na maśle. Przyprawić do smaku solą oraz pierzem. Polędwicę obsmażyć na oleju na rumiano i przestudzić. Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować farszem pieczarkowym. Na środku położyć polędwicę. Mięso zawinąć w ciasto, skleić brzegi. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 220 stopni, aż ciasto się zarumieni

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…