Polędwica z grzybasmi


• 1 kg polędwicy wołowej
• 40 dag małych podgrzybków
• 100 ml czerwonego wytrawnego wina
• trochę sosu worcester
• 1 łyżka koncentratu pomidorowego
• 3 łyżki masła
• 1/2 łyżeczki musztardy
• trochę mąki
• pieprz
• sól
Grzyby umyj, osącz i przekrój na pół. Przesmaż na łyżce masła, po czym duś pod przykryciem około 20 minut, w razie potrzeby podlewając wodą. Mięso umyj, pokrój w plastry i przesmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj duszone grzybki, wino, sos worcester, koncentrat pomidorowy, musztardę, pieprz i sól. Duś razem około 5 minut. Sos zagęść mąką. Polędwicę można podawać z gruszkami glazurowanymi syropem z cukru lub miodem.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Polędwica z grzybasmi - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł