Polędwiczka z pieczarkami


Składniki:
ok 60 dag polędwiczek wieprzowych
50 dag pieczarek
200g kremówki
2 łyżki oliwy z oliwek
pieprz
sól
Przygotowanie:
Polędwiczki umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć ok. 3 minut na rozgrzanej patelni oliwie, przełożyć do żaroodpornego naczynia. A do sosu na patelni dodać pokrojone w talarki pieczarki, posolić i dusić 10 minut, obłożyć nimi mięso i wszystko zalać śmietanką. Przykryć naczynie pokrywką, wstawić do piekarnik nagrzanego do 200*C i piec 30 minut. Potem zmniejszyć do 120*C i piec polędwiczki jeszcze ok.2 godzinek. Następnie wyjąć i pokroić na plastry o grubości 1,5 cm. Podawać z zieloną sałatą z sosem winegret i kluskami śląskimi. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Polędwiczka z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł