Polędwiczki w cieście


Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe ok. 800g
600g pieczarek
mrożone ciasto francuskie
pęczek natki pietruszki
1 czubata łyżka bułki tartej
1 łyżka masła
2 łyżki mleka
1 łyżka oleju
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ciasto rozmroź. Tuż przed użyciem delikatnie je rozwałkuj.
Pieczarki oczyść i pokrój na niezbyt duże kawałki. Usmaż je na maśle. Potem osącz je z soku i wymieszaj z posiekaną natką oraz bułką tartą. Przypraw mieszankę solą i pieprzem.
Polędwiczki przekrój na pół, posól i oprósz pieprzem. Zrumień na oleju, przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Ciasto podziel na 4 części. Na każdym kawałku ułóż porcję pieczarek, a na nich polędwiczkę. Delikatnie zwiń. Przełóż na blachę z papierem do pieczenia i posmaruj mlekiem.
Piecz 25min w piekarniku nagrzanym do 210*C. Jeśli ciasto zbyt szybko się rumieni przykryj je kawałkiem papieru do pieczenia. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Polędwiczki w cieście - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł