Polędwiczki z ryżem


Składniki:
600g polędwiczek wieprzowych
200g ryżu w torebkach
1 limonka
1/2 pęczka kolendry
3 łyżki sosu sojowego
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Osączyć, rozciąć torebki i rozłożyć na talerzach.
Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Limonkę umyć, a następnie pokroić w plastry. Polędwiczki przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kolendrę umyć i posiekać. Przygotować duże sitko i układać w nim kolejno: plastry limonki, kawałki mięsa oraz kolendrę.
Garnek do połowy wypełnić wodą, postawić na nim sitko i przykryć pokrywką. Gotować na małym ogniu przez 30-40minut. Mięso ściągnąć z sitka, przełożyć na talerze i podawać razem z ryżem. Wszystko podawać z sosem sojowym. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Polędwiczki z ryżem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł