Zaloguj się do konta

Pomidory faszerowane rybą

8 średnich pomidorów
250g filetów z flądry
1 łyżka soku z cytryny
1/2 pęczka natki pietruszki
60g boczku
sól/pieprz





sposób przyrządzenia:pomidory umyc i z każdego odkroic wierzchy.Pomidory wydrążyc łyżeczka.Piekarnik nagrzac do temperatury 200st C .filety z flądry umyc i pokroic w drobna kostke.Skropic sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem.Natke pietruszki umyc,listki oderwać od łodyg i posiekać.Boczek pokroic w drobna kostke włożyc na patelnie i smażyc,aż będzie chrupiący.Dodać rybę,natkę i wymieszać.Pomidory napełnic masą rybną i ułożyc w żaroodpornym naczyniu.Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec przez 12-15 minut.Podawac z sałatą i sosem winegret

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…