Prosta i tania zupa rybna.

/ 4 komentarzy

Potrzebne będą:
- ok. 60 dkg małych rybek,
- włoszczyzna,
- cebula 2-3 szt,
- ok. 1,5 l wody,
- przyprawy- liść laurowy, sól, pieprz.

Przygotowanie:
Z warzyw ugotować wywar, przyprawić. Włożyć oczyszczone ryby i gotować jeszcze około 10-15 minut. Zupę przecedzić, z rybek usunąć ości- mięsko wrzucić z powrotem do wywaru, warzywa pokroić w paseczki, również wrzucić. Zupa jest bardzo smaczna np. z lanymi kluskami lub grubszym makaronem.

 


4.3
Oceń
(18 głosów)

 

Prosta i tania zupa rybna. - opinie i komentarze

SiwyDymSiwyDym
0
Prosty i ciekawy przepis,nie omieszkam spróbować.pozdrawiam daje 5
(2011-03-04 20:38)
robertoroberto
0
Na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie.Prościutki przepis.
Daję piąteczkę.
(2011-03-04 20:44)
Viera90Viera90
0
Na pewno wypróbuję ten przepis. Jest świetny!
Przybij pięć!
(2011-03-04 22:04)
karoltsu1karoltsu1
0
Przepis,rzeczywiście bardzo prosty,dobrze ,treściwie opisany-choć krótki.5*****.
(2011-03-06 20:17)

skomentuj ten artykuł