Zaloguj się do konta

Prosta i tania zupa rybna.

Potrzebne będą:
- ok. 60 dkg małych rybek,
- włoszczyzna,
- cebula 2-3 szt,
- ok. 1,5 l wody,
- przyprawy- liść laurowy, sól, pieprz.

Przygotowanie:
Z warzyw ugotować wywar, przyprawić. Włożyć oczyszczone ryby i gotować jeszcze około 10-15 minut. Zupę przecedzić, z rybek usunąć ości- mięsko wrzucić z powrotem do wywaru, warzywa pokroić w paseczki, również wrzucić. Zupa jest bardzo smaczna np. z lanymi kluskami lub grubszym makaronem.

Opinie (4)

SiwyDym

Prosty i ciekawy przepis,nie omieszkam spróbować.pozdrawiam daje 5 [2011-03-04 20:38]

roberto

Na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie.Prościutki przepis.Daję piąteczkę. [2011-03-04 20:44]

Viera90

Na pewno wypróbuję ten przepis. Jest świetny!Przybij pięć! [2011-03-04 22:04]

karoltsu1

Przepis,rzeczywiście bardzo prosty,dobrze ,treściwie opisany-choć krótki.5*****. [2011-03-06 20:17]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…