proste kotlety rybne
Jarosław Nowak (joko)
2011-12-16
do wykonania kotletów dla 5 osobowej rodziny potrzebne będzie od 2 do 4 kilo ryb ( najlepiej płoć )
3-4 ząbków czosnku
2 średnie cebule
0.3 kg boczku gotowanego
majeranek
sól
pieprz
1 jajko
1 bułka
bułka tarta
krojony koper
ryby należy sprawić odciąć głowy ,płetwy i podzielić na mniejsze kawałki tak aby spokojnie mogły wejść do maszynki do mielenia, mielimy 3 razy aby pozbyć się ości po każdym zmieleniu należy dokładnie wymyć maszynkę ,w trakcie ostatniego mielenia dodajemy czosnek,boczek,1cebulę
wymieszany farsz doprawimy majerankiem,solą,pieprzem dodajemy 1 bułkę namoczoną w wodzie,1 jajko i zeszkloną wcześniej cebulę i koper ;całość mieszamy z sobą i formujemy kotlety które obtaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu .
Podajemy z sosem koperkowym i ziemniakami
smacznego
3-4 ząbków czosnku
2 średnie cebule
0.3 kg boczku gotowanego
majeranek
sól
pieprz
1 jajko
1 bułka
bułka tarta
krojony koper
ryby należy sprawić odciąć głowy ,płetwy i podzielić na mniejsze kawałki tak aby spokojnie mogły wejść do maszynki do mielenia, mielimy 3 razy aby pozbyć się ości po każdym zmieleniu należy dokładnie wymyć maszynkę ,w trakcie ostatniego mielenia dodajemy czosnek,boczek,1cebulę
wymieszany farsz doprawimy majerankiem,solą,pieprzem dodajemy 1 bułkę namoczoną w wodzie,1 jajko i zeszkloną wcześniej cebulę i koper ;całość mieszamy z sobą i formujemy kotlety które obtaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu .
Podajemy z sosem koperkowym i ziemniakami
smacznego