Prosty i smaczny indyk z owocami


Produkty:
-1,5 kg piersi z indyka
-10 dag suszonych śliwek
-10 dag suszonych moreli
-kilka gałązek świeżego tymianku
-2 łyżki oleju
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Filet rozkroić ostrym nożem tak, aby powstał płat grubości 1,5 cm. Mięso natrzeć solą i pieprzem, posypać listkami tymianku. Suszone morele i śliwki umyć w letniej wodzie, osączyć i zalać gorącą wodą, odstawić do namoczenia. Na rozłożonym płacie mięsa układać rzędami osączone owoce. Mięso mocno zrulować, związać ciasno bawełnianą nitką. Rulon ułożyć w brytfannie lub żaroodpornym naczyniu. Polać olejem. Piec 60 minut w temperaturze 190 stopni.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Prosty i smaczny indyk z owocami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł