Przekąska- Gorąca z boczku


Składniki:
5 paluszków krabowych
5 dużych suszonych śliwek bez pestek
5 krótkich parówek cielęcych
12-13 cienkich plasterków wędzonego boczku
1 łyżka musztardy sarepskiej
kilka łyżek oleju do smażenia
Przygotowanie:
Plasterki wędzonego boczku przekrój na pół. Rozłóż na blacie i przygotuj do nich nadzienie.
Paluszki krabowe poprzecinaj na pół. Ułóż na 1/3 wszystkich przygotowanych plasterków boczku. Zawiń w roladki. Suszone śliwki układaj na 1/3 plasterków boczku i zawijaj w roladki.
Parówki pokrój na połówki. Każdą połówkę połóż na pozostalych, posmarowanych musztardą, plasterkach boczku. Zawiń.
Na patelni rozgrzej olej. Partiami wkładaj roladki tak, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
Usmażone roladki osącz na bibule z nadmiaru tłuszczu. W każdą wbij wykałaczkę albo plastikowy widelczyk. Ułóż na rozgrzanym talerz, od razu podawaj. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Przekąska- Gorąca z boczku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł