Przekładaniec z Lina na Omlecie


Przekładaniec z lina na Omlecie.

SKŁADNIKI:


Składniki na 5 porcji:

500g filetu z lina

150g świeżego szpinaku

100g sera Lazur

175g śmietanki 36%

75g mrożonych borowików

50 ml oleju

2 jajka

15g mąki




PRZYGOTOWANIE:

Pokroić lina na odpowiednie porcje po 100g, lub na porcje po 50g, wtedy dajemy 2 kawałki na 1 osobę. Przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu położyć pokrojone w plastry borowiki, wcześniej lekko obsmażone i owinąć wszystko liśćmi szpinaku, również lekko podsmażonymi. Piec 15 minut w temperaturze ok 100°C
Sos: Podgrzewamy śmietankę i dodajemy ser, doprawiamy sos do smaku. Możemy nalać go do kieliszka, aby zwiększyć efekt, wtedy każdy sam decyduje, czy chce sos czy nie.
Możemy dodać więcej lub mniej sera, w zależności od tego czy wolimy łagodniejszy czy wyrazisty sos. Możemy udekorować danie oliwą zmieszaną z posiekaną pietruszką.

Smacznego!!!

 


3.1
Oceń
(11 głosów)

 

Przekładaniec z Lina na Omlecie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł