Dip muszlowy-przepis

/ 1 komentarzy

Witam, przedstawiam wam mój własny przepis na Dip muszlowy.
A więc, potrzebne nam będzie:

- 50g bazy dipowej
- 30ml oleju roślinnego
- 40ml oleju rybnego
- 25g pogniecionych muszli (małży, skorupiaków)
- aromat muszlowy 5ml-10ml
- łyżeczkę ekstraktu z drożdży

Sposób wykonania: olej roślinny przelewamy do małego pojemnika dajemy nasze dobrze pogniecione muszle i skorupiaki, dodajemy 20ml oleju roślinnego i rybnego, dodajemy ekstrakt drożdżowy i wszystko dobrze mieszamy. Gdy wszystko wymieszamy, dajemy aromat muszlowy 5ml - 10ml. Gdy wszystko będzie w pojemniku zamykamy go i wstrząsamy. Następnie zamykamy go w lodówce na 48h.

Po tym wszystkim będzie gotowy do dopalania przynęt ;)
Aby przedłużyć żywotność tak przygotowanego dipu, należy go chronić przed promieniami słonecznymi i w miarę możliwości przechowywać w chłodnym miejscu.

 


5
Oceń
(7 głosów)

 

Dip muszlowy-przepis - opinie i komentarze

kuba7128kuba7128
0
Może pokusze się i spróbuje go zrobić. ***** (2013-03-28 18:00)

skomentuj ten artykuł