Przepis na rybę po grecku


Składniki:

1,5 kg ryby( mintaj)
20 średnich cebul
2 marchewki
1 nieduża pietruszka
ziele angielskie
liść laurowy
2 puszki przecieru pomidorowego
sól, olej, woda
bułka tarta
3 jajka
2 łyżki mąki pszennej
przyprawa do ryb


Rybę podzielić na porcję, posolić, posypać przyprawą do ryb, obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej i usmażyć. Cebulę pokroić i dusić na rozgrzanym oleju, aż zmięknie. Dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o grubych oczkach, ziele angielskie, liść laurowy oraz przecier pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem i dodać odrobinę wody i smażyć razem ok. 30 min. Przed podaniem ułożyć warstwami: ryby-sos-ryby-sos.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Przepis na rybę po grecku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł