Przepis na śledzie korzenne


Śledzie korzenne

-1 kg filetów śledziowych
-5 średnie cebule
-1 łyżka koncentratu pomidorowego
-3 łyżki oleju
-mielone:
-cynamon,
-goździki,
-pieprz,
-ziele angielskie
-drobno posiekany korzeń imbiru
-5 pokruszonych liści laurowych
-3 łyżeczki cukru pudru
-cukier,
-sól,
-pieprz
-natka pietruszki do dekoracji.

Wszystkie przyprawy korzenne dokładnie utrzeć z pudrem cukrem i posypać nimi pokrojone na kawałki śledzie i wymieszać. Przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia ,obrać cebulę, pokroić w cienkie plasterki i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier, dokładnie wymieszać i ostudzić. Na półmisku układać na przemian śledzie i cebulę, przystroić natką pietruszki.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Przepis na śledzie korzenne - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł