Zaloguj się do konta

Przepis na szczupaka w całości - Pieczony z boczkiem

Przepis na szczupaka w całości.

SKŁADNIKI:
- mięso szczupaka
- surowy boczek (NIEWĘDZONY)
- sól i pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Wypatroszonego i oczyszczonego szczupaka (całego lub dzwonki-do wyboru) oprószyć solą i pieprzem, obwinąć plasterkami boczku i umieścić w brytfannie (lub naczyniu żaroodpornym). Włożyć do pieca nagrzanego do 180 stopni i piec 40minut.

Oczywiście przepis na szczupaka w całości może być wykorzystany dla innych gatunków ryb, można również podawać w postaci dzwonków bądź filetów jednak w całości smakuje najlepiej.

Opinie (3)

siekieraipila

daje 5

[2012-01-20 19:34]

użytkownik

***** [2012-05-15 09:24]

rysiek38

No no - takie coś to trza spróbować bez udziwnień i juz po głowi łażą mi okonie w ten sposób pieczone lub linek - na te pierwsze to jeszcze szansa jest [2013-10-01 21:38]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…