PRZEPISY wIGILIJNE - PSTRĄG Z MIGDAŁAMI


PSTRĄGI Z MIGDAŁAMI. 4 średnie sprawione pstrągi, 40 dkg migdałów, 5 dkg masła, 5 łyżek maki, sok z cytryny, szczypta suszonego rozmarynu, sól, swieżo zmielony czarny pieprz. Do smażenia: 10 łyzek oleju i 4 łyzki masła. Ryby starannie opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, natrzyj sola, pieprzem, rozmarynem i sokiem z cytryny. odstaw do lodówki na 15 min. nastepnie panieruj w mące i usmaz z obydwu stron na rumiano na rozgrzanym oleju z masłem. Migdały sparz we wrzątku obierz ze skórki i smaż chwile na maśle. Pstrągi ułóż na półmisku polej masłem z migdałami. Podawaj z plasterkami cytryny....Pozdrawiam serdecznie

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

PRZEPISY wIGILIJNE - PSTRĄG Z MIGDAŁAMI - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł