Pstrąg grillowany z masłem czosnkowym

/ 1 komentarzy



  • konto usunięte




Pstrąg

SKŁADNIKI:

* Filet z pstrąga (najlepiej bez skróry)
* 1-2 łyżki masła
* Pół pęczka pietruszki
* 1-2 ząbki czosnku
* sól do smaku



PRZYRZĄDZANIE:

1. Filet z pstrąga umyć i oprószyć solą
2. Wymieszać razem masło, posiekaną pietruszkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą.
3. Rybę położyć na folii aluminiowej. Posmarować przygotowanym wcześniej masłem i owinąć w folię
4. Grillować w piekarniku przez ok. 15-20 min

Podawać z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.

Smacznego!

 


3.6
Oceń
(18 głosów)

 

Pstrąg grillowany z masłem czosnkowym - opinie i komentarze

pstrag222pstrag222
0
Za przepis oczywiście 5. Ale jak grilowany to na grilu. A polecalbym filet że skóra. (2011-01-28 10:51)

skomentuj ten artykuł