Zaloguj się do konta

Pstrąg grillowany z masłem czosnkowym

SKŁADNIKI:

* Filet z pstrąga (najlepiej bez skróry)
* 1-2 łyżki masła
* Pół pęczka pietruszki
* 1-2 ząbki czosnku
* sól do smaku



PRZYRZĄDZANIE:

1. Filet z pstrąga umyć i oprószyć solą
2. Wymieszać razem masło, posiekaną pietruszkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą.
3. Rybę położyć na folii aluminiowej. Posmarować przygotowanym wcześniej masłem i owinąć w folię
4. Grillować w piekarniku przez ok. 15-20 min

Podawać z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.

Smacznego!

Opinie (1)

pstrag222

Za przepis oczywiście 5. Ale jak grilowany to na grilu. A polecalbym filet że skóra. [2011-01-28 10:51]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…