Zaloguj się do konta

Pstrąg na maśle

Chciałbym wam polecić przepis na pstrąga potokowego na maśle.

Sposób przygotowania.

Dno naczynia wysmarować z masłem, włożyć wypatroszone ryby z wierzchu posmarowane masłem i posypane posiekanymi liśćmi estragonu. Dodać sok z cytryn. Naczynie przykryć. Potrawę dusić przez 20 min.

Składniki:


pstrąg 4 szt
masło 200 g
estragon 1 łyżeczka
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka


smacznego.

Opinie (3)

pstrag222

smaczny przepis na pewno bo już próbowałem takiego pstrąga zostawiam***** i pzdr. [2011-02-18 10:43]

luke1219

Kolejny malutki plagiacik w wykonaniu metusiek2http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,pstrag_na_masle.phpZmiana "sok z cytryny 1szkl" na "sok z cytryny 1 łyżeczka" na pewno definitywnie zmieni smak potrawy jednak nie zmieni faktu, że oryginalny autor tego tekstu czyli pan "tulipan" mógł by mieć względem pana uzasadnione roszczenia. Plagiatów na "żywca" nie oceniam. [2011-02-20 18:55]

bluehornet

Chłopie , czy ty nie masz wstydu !!!! Nie wystawiam oceny , bo nie oceniałbym ciebie , tylko prawdziwego autora , a nie chce mu psuć reputacji złą oceną  !!! [2011-02-20 19:29]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…