pstrag nadziewany serem i szpinakiem


pstrag nadziewany serem i szpinakiem
-1kg pstrąga,
-liście szpinaku,
-ser biały,
-szafran,
-migdały,
-cytryna,
-masło,
-oliwa,
-koniak,
-białe wino,
-kminek,
-maka,
-boczek surowy,

Pstrąga osuszyć. Natrzeć solą skropić cytryną na pól godz włożyć do lodówki. Biały ser wymieszać z ugotowanym szpinakiem i migdałami w koniaku. Doprawić szczyptą soli i pieprzem. Dodać szafranu. Pstrąga obtaoczyc w mące. Smażyć na rozgrzanym maśle i oliwie. Na końcu pstrąga z kropić bialym winem i obłożyć skrojonym boczkiem w plasterki. posypać kminkiem do piekarnika. Wyciągnąć dopiero gdy boczek się zarumieni.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

pstrag nadziewany serem i szpinakiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł