Zaloguj się do konta

pstrąg panierowany w serze

-3 pstrągi
-1 cytryna
-50g bułki tartej
-50g sera
-2 jajka
-15g mąki
-1/4l oleju
-natka pietruszki
-sól
-pieprz biały
Pstrągi umyć pod bieżącą, zimną wodą i osuszyć. Ostrym nożem odciąć łby. Naciąć grzbiet wzdłuż kręgosłupa i usunąć ości.

Wykonanie:

Roztrzepać jajka. Połączyć ser z bułkę tartą. Filety posypać natką i obtoczyć w mące. Następnie zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej z serem. Na dużej patelni rozgrzać olej i włożyć rybę. Smażyć obustronnie przez 6-8 minut. Zdjąć rybę z patelni, osączyć z tłuszczu i nałożyć na podgrzane talerze. Przybrać pstrąga cząstkami cytryny. Jako dodatek polecamy zapiekane ziemniaki z natką oraz pomidory z nadzieniem majonezowym.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej